Češi blízko miliardového polského projektu

Česká AŽD Praha je blízko zisku veřejné zakázky na polských železnicích.

Projekt řízení dopravy, signalizačního zařízení a železniční telekomunikační sítě na železničním úseku Słonice - Szczecin Dąbie (LCS Stargard) má více než miliardovou hodnotou.

Nejblíž zisku zakázky je česká AŽD Praha. Ta na projekt v rámci nejrozsáhlejší modernizace polských železnic nabídla realizační částku 202,83 milionu zlotých, tedy asi 1,2 miliardy korun.

Projekt, který z velké části financují evropské dotace, má být realizován od roku 2018 do roku 2020. Konkurenty české firmy jsou Bombardier Transportation a Thales, oba chtějí za projekt více peněz.

Čtěte také:

Babiš prodal čínskou továrnu

Centrepoint postaví u Chomutova výrobu autodílů. Zaměstná 100 lidí

Poláci v aktuální modernizaci železnic investují 66 miliard zlotých a renovují tisíce kilometrů tratí. Záměrem je zejména propojení jihu země se severními námořními přístavy.

AŽD Praha je dodavatelem a výrobcem zabezpečovací, telekomunikační, informační a automatizační techniky, zejména se zaměřením na oblast kolejové a silniční dopravy včetně telematiky a dalších technologií. Společnost zajišťuje výzkum, vývoj, projektování, výrobu, montáž, rekonstrukce a servis zařízení, systémů i investičních celků. Ve firmě je v současné době zaměstnáno přes 1500 pracovníků.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu