Tragédie Nascaru. Automobilové závody ztrácí dech

Rekordní propady a zoufalá snaha značku prodat. Nascar směřuje i kvůli osobním selháním do červených čísel.

Bill France Sr. založil společnost Nascar v roce 1948 a závody provozoval až do doby, než je Bill Jr. převzal v roce 1972. Bill Jr. řídil Nascar od roku 1972 až do svého odchodu do důchodu v roce 2000.

Jeho syn Brian po předchůdcích převzal majetek o hodnotě miliardy dolarů. Portál celebritynetworth soudí, že následovníci nebyli vybráni správně.

Nejmladší ze šéfů motoristické šou byl zadržen potom co, v značně opilém stavu zničil takřka celou část luxusní předměstské čtvrtě Hampton v New Yorku.

"Ospravedlňuji se našim fanouškům, našemu průmyslu a mé rodině za dopad mých činů v neděli v noci," omlouval se fanouškům.

I bez toho ovšem Nascar výrazně ztrácí. V počtu fanoušků, sponzorů, příjmech i celebritách, které šou fandí. Donedávna mezi ně patřil také Donald Trump.

Čtěte také:

Sesterské duo snů. Dohromady mají téměř miliardu dolarů

Polské přístavy si mnou ruce. Díky Čechům a Slovákům

Bratislava po stopách Varšavy. Na Dunaji roste mrakodrapová dominanta

Zatčení Briana Francea přišlo v nevhodnou dobu. Rodina se aktuálně pokouší najít kupce, anebo alespoň klíčového investora automobilových závodů. Pro dokreslení problémů celé série nutno uvézt, že se propad její sledovanosti v televizi odhaduje až na 40 procent diváků ve srovnání s rokem 2016.

Samotná návštěvnost na okruzích poklesla o 54 procent. Zatímco poslední generální partner zaplatil závodu za značku 75 milionů dolarů ročně, tomu aktuálnímu postačuje 20 milionů.

Aktuální hodnota Nascaru je kvůli bouřlivému období vypočítatelná jenom stěží. Celá 20-členná rodina Franceových, která značku zcela vlastní, ovšem eviduje soukromý majetek o hodnotě 5 miliard dolarů.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu