Centrepoint postaví u Chomutova výrobu autodílů. Zaměstná 100 lidí

Zahraniční investor upustil od záměru vystavět u Chomutova datové centrum. Místo toho vybuduje závod na autodíly pro s.n.o.p. cz.

„Výrobní závod SNOP, Verne“ je novostavba výrobního závodu v průmyslové zóně Verne v Klášterci nad Ohří. Továrna má produkovat automobilové ocelové komponenty.

Na těchto plochách původně majitel průmyslového areálu – Centrepoint Verne – plánoval vybudovat obří datové centrum, na nějž zažádal o dotaci z evropského operačního programu OPPIK. Chtěl tak využít balík, který Evropská komise investovala do rozvoje chytrých sítí, internetu a bigdata. Neuspěl, a tak v Klášterci vyroste pro Česko typičtější autovýroba.

Závod se sto pracovníky bude sloužit automotive společnosti s.n.o.p. cz. Akciová firma má rozmanitou majitelskou strukturu, které dominují Francouzi FINANCIERE SNOP - DUNOIS S.A. RCS LE PUY EN VELAY, zkráceně FSD. Korporace FSD vlastní ve světě 27 výrobních závodu, 2 v Česku – v Písku a Pohořelicích.

Čtěte také:

Do projektů YIT vstupuje česká skupina RSJ

Rakouská Nevoga rozšíří znojemskou výrobu

Česká pobočka Apotex s novým majitelem

Nová výrobní hala v Klášterci nad Ohří bude lisovat ocelové automobilové komponenty na hydraulických lisech horkého lisování s předehřevem v plynové peci. Třísměnný provoz bude konstrukce obrábět také laserovým řezáním. Firma bude vyrábět kostry automobilů, palubní desky, výztuhy dveří a nárazníky.

Hlavními zákazníky společnosti jsou Renault, PSA a Nissan. Korporace loni zaznamenala obrat 714 milionů eur.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu