Seasick Steve: Americká legenda, kterou jsme po letech objevili

Hrál v zapadákově, fascinoval Američany a dnes hraje jako headliner. Seasick Steve je žijící legendou každého muzikanta.

Steven Gene Wold, známý jako Seasick Steve je americký všestranný hudebník. Na kytaru začal hrát už v dětství, přibližně ve třinácti letech utekl z domova a jezdil po USA jako hobo (Termín vznikl ke konci 19. století v severozápadní části Spojených států amerických pro dělníky bez domova putující krajem.).

V šedesátých letech začal spolupracovat s různými hudebníky jako nahrávací technik. Své první album Cheap vydal až v roce 2004, mezinárodně známým se stal díky účinkování v pořadu Joolse Hollanda v televizi BBC v lednu 2007, díky čemuž později vydal album u Warner Bros. Records (dříve vydával u menších firem) a vystoupil na několika světových festivalech, jako je například Glastonbury.

Podívejte se také na:

Garbage: Drsňáci překvapení úspěchem

Simon & Garfunkel: fenomén, který inspiroval generaci

5 let k legendě: Creedence Clearwater Revival

Hraje převážně na speciálně upravené kytary. Je také hudebním producentem, produkoval například alba skupiny Modest Mouse. V roce 2010 byl nominován na cenu BRIT Awards. Často vystupuje pouze s bubeníkem Danem Magnussonem, občasně s ním vystupuje také baskytarista John Paul Jones, dřívější člen rockové skupiny Led Zeppelin. (wikipedie)