Česká pobočka Apotex s novým majitelem

Společnost Aurobindo Pharma Limited oznámila uzavření dohody o koupi společnosti Apotex International včetně její české pobočky.

Indický specialista na výrobu generických léčiv se díky transakci snaží rozšířit aktivity ve střední a východní Evropě. Kromě české pobočky totiž kupuje také polské aktivity, v obou zemích se stane jedním z nejvýznamnějších výrobců generických léčiv. V Polsku patří do balíku také 15 lékáren. Do transakce spadají také španělská, nizozemská a belgická aktiva.

Transakce, která ještě čeká na posouzení nizozemského a polského regulátora obsahuje mimo jiné také receptury více než 200 léků na předpis a dalších více než sto receptur na léčivé přípravky.

Aurobindo vstoupila na evropský trh v roce 2006, nejvíce se zde rozšířila v roce 2014 akvizicí obchodních operací společnosti Actavis v sedmi západoevropských zemích a v roce 2017 akvizicí společnosti Generis Farmaceutica v Portugalsku.

Čtěte také:

Sofie nakoupí elektrobusy. Testují Solaris

Do projektů YIT vstupuje česká skupina RSJ

Rakouská Nevoga rozšíří znojemskou výrobu

V současné době má zastoupení v devíti evropských zemích - Portugalsku, Francii, Německu, Nizozemsku, Španělsku, Itálii, Belgii, Velké Británii a Rumunsku. Podle komentářů představitelů firmy, by ráda pokračovala v evropské expanzi.

Společnost Apotex byla založena v roce 1992 a je nejstarší evropskou pobočkou největší kanadské farmaceutické společnosti. Nabízí více než 70 registrovaných generických přípravků v přibližně 160 typech balení a dávkování.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu