Německý investor kupuje polovinu Fizz Prague

Společnost International Campus se sídlem v Mnichově vstoupila jako investor do projektu Fizz Prague. 50 procent akcií projektu koupila od společnosti Karlin Group.

Investiční projekt směřuje k vybudování obytného domu pro studenty. Má nabídnout 529 bytů, 71 parkovacích míst v podzemní garáži a celkově vystavět 16,5 tisíc metrů čtverečních užitkové plochy v osmi patrech. Zahájení projektu je plánováno na první čtvrtletí roku 2020.

„Náš první nákup v Praze je součástí pokračování rychlé expanze v evropském měřítku. Jedná se o náš první krok na českém trhu, který provádíme ve spolupráci se zkušenými místními partnery. Společně hodláme ve střednědobém horizontu realizovat 2,5 tisíc bytů pro studentské bydlení v Praze. Jsme také v procesu získávání dalších nemovitostí v atraktivních lokalitách ve střední a východní Evropě," uvádí v tiskové zprávě Horst Lieder, generální ředitel International Campus.

Nové studentské kampusy se na ty, na které je zvyklá většina české populace nepodobá. Studentské byty budou zřejmě pro movitější studenty. Nemovitost nabídne společné prostory s kuchyní, střešní terasu s grilem, dva filmové kluby, vnější sportoviště, či víceúčelové haly, studovny, fitness centrum, půjčovnu kol a společnou restauraci v přízemí. Všechny apartmány mají přístup k vysokorychlostnímu internetu.

Čtěte také:

Česká VUES v rukou Američanů

Jančura bude od dubna rozvážet lidi z Bratislavského kraje

Slovensko bojuje o další automobilku. Ve hře je čínský investor

V českém hlavním městě na 34 univerzitách a vysokých školách studuje zhruba 146 tisíc studentů. Asi 25 tisíc z toho jsou cizinci.

Společnost International Campus se sídlem v Mnichově je developer, investor a provozovatel studentských domů a budov, které sídlí v rezidencích v Německu, Nizozemsku a Rakousku. Společnost je také správcem aktiv pro institucionální investory.

Karlín Group vznikla v roce 1997. V současné době je stěžejním akcionářem skupiny její spoluzakladatatel Serge Borenstein. Developerské aktivity směřuje především do Karlína, Modřan, Holešovic či do Smíchova.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu