Posílení monolitů: vzniká firma PSJ Concrete

Holdingové uskupení PSJ přistoupilo ke svému rozšíření a posílení, když od 1. ledna 2018 zahájí svoji činnost sesterská firma PSJ Concrete, a.s.

Reaguje tak na výrazný prorůstový potenciál ve stále více žádané realizaci železobetonových konstrukcí, na něž bude nová společnost výhradně zaměřena. PSJ Concrete vyroste transformací stávajícího specializovaného střediska PSJ, které patřilo do Divize Specializace.

Růst střediska železobetonových monolitických konstrukcí PSJ nešlo v uplynulých letech přehlédnout. Tým vedoucího Tomáše Pavliše postupně získával výraznější procento trhu, zařadil se mezi tři největší české realizátory a prováděl ty nejprestižnější zakázky. Stačí připomenout pražské stavby FILADELFIE, Main Point Karlin, Florentinum, Aviatica, River Gardens, Metronom Business Center, V TOWER, v Hradci Králové nákupní komplex Aupark, v Brně budovy AZ TOWER a Dorn a v Bratislavě objekty Twin City a Westend Plaza.

Za rok 2017 obrat tohoto střediska přesáhne 700 milionů korun. Další krok v jeho růstu představuje přerod na samostatnou sesterskou firmu PSJ Concrete, jejíž činnost bude oficiálně odstartována od 1. ledna příštího roku. Činíme tak v souladu se strategickým rozhodnutím PSJ, které dlouhodobě sleduje vytvoření silné víceoborové skupiny firem.,“ informoval Petr Vondruška, generální ředitel PSJ.

Reálně můžeme očekávat, že se obrat PSJ Concrete bude pohybovat kolem jedné miliardy korun a bude generován jak na českém, tak i slovenském trhu. Navíc se reálně rýsuje poptávka v Německu. Na tento progres hodláme zareagovat mírným personálním posílením nové firmy zejména v oblasti techniků, ale i z hlediska dělnických profesí,“ doplnil Vondruška, jenž usedne v čele tříčlenného představenstva akciové společnosti PSJ Concrete, přičemž jeho dalšími členy budou Tomáš Krátký, ředitel Divize Specializace PSJ, a Tomáš Pavliš, současný vedoucí střediska železobetonových monolitických konstrukcí.

Nosnou zakázku PSJ Concrete bude v nadcházejících dvou letech tvořit dodávka pro developerskou společnost HB Reavis v podobě další etapy projektu Twin City. Tou je unikátní autobusová stanice Nivy, která bude kloubit nadregionální nákupní centrum, autobusovou stanici mezinárodního významu a moderní tržnici v srdci pulzující byznys zóny na hranici historického centra Bratislavy. Hodnota realizovaných monolitických konstrukcí se blíží částce 70 milionů eur.

Neméně významný je další bratislavský projekt Sky Park, kde pod hlavičkou PSJ začala vyrůstat konstrukce jedné z plánovaných výškových budov. V Česku se firma bude podílet na vzniku bytových záměrů Holandská čtvrť v Olomouci a Rezidence Waltrovka v Praze. Ve výhledu je však realizace dalších zajímavých zakázek.