Proč podnikat? Máte jasno v tom, co chcete?

Ve spleti motivačních článků dnes najdete spoustu doporučení jak se stát opravdu úspěšným. Jde o zaručené recepty a znamenají opravdu cestu ke štěstí?

Něco pravdy bude jistě na většině z motivačních definicí úspěchů, ale pokud chcete najít něco co je univerzální, nesmíte se nechat unést mamonem, ani emocemi. Jak to už bývá, pravda se skrývá někde uprostřed. A motivační texty jsou často snůškou toho co chtějí lidé nejčastěji slyšet.

Podnikatelé, zaměstnanci, lidé na volné noze, všechny spojuje jedno. Opravdu šťastní jsou jenom pokud pociťují svobodu. Ať už finanční, časovou, nebo tvůrčí. Zejména lidi, kteří se teprve pouští do podnikání a freelanceři, kteří se odhodlali zkusit práci na volné noze proto mají neobyčejnou jiskru.

Pro někoho se za představou volnosti skrývá pohodové zaměstnaní bez starostí a s jistým příjmem. Těžší, ale nadějnější cesta ke svobodě ovšem vede přes finanční osamostatnění. Pokud si umíte vydělat sami bez toho, abyste byl členem jakéhokoliv týmu, je samozřejmé, že cestu ke štěstí v podobě vnitřní rovnováhy najdete rychleji.

Podnikat se dá různě. Nemusíte být hned Stevem Jobsem trávícím práci celé dny a noci. I proto se v poslední době rozmohla nejen klasická role podnikatele, ale také takzvané freelancování, tedy práce na koleně z jakéhokoliv místa či rentierství, teda žití z pronájmu.

Čtěte také:

Byznys v cizině. Jak na úřad bez znalosti jazyka?

Vnitřní motivace. Blábol, či opravdu funkční technika?

Mnoho lidí nepotřebuje být opravdu nechutně bohatými, ke štěstí často stačí, že zvládnete zaplatit účty a vydělat dostatek na malý výlet, nebo zábavu s přáteli v baru. To je možné i s nízkým příjmem a rozumným rozpočtem.

U definice podnikatelského úspěchu hodně frekventovaně narazíte na jeden z nepovedených výkladů úspěchu – zisk opravdu hodně peněz. Ano, když vyděláte první peníze, nebo seženete kapitál od investora, úspěch to je, ale krátkodobý.

Samozřejmě. Najdou se i lidi, pro které není podnikání posláním a pro které znamená hodně i prvoplánový rychlý výdělek. Samozřejmě, proti gustu žádný dišputát. Někoho to může naplnit, ale jde spíše o člověka, který hledá onu svobodu v nejjednodušší formě.

Úspěch by měl být v našem životě samozřejmostí. Jak se říká, žijeme jen jednou. Je proto škodou marnit život prací, která nás nebaví, trápí a nic nevytváří. Raději se zamysleme jak náš čas využít tak, abychom vytvářeli hodnoty a neprotrápili náš čas hloupostmi, na které se hned na druhý den zapomene.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Odemknout článek

Byznys Biztweet Byznys

  • 5 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb
Top

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu

Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem Biztweet Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem

Muj stát, moje firma

Oblíbené motto „řídit stát jako firmu“, které do české politiky přinesl fenomén Andreje Babiše, definuje změny, jimiž česká společnost prošla mezi lety 2013–2021. Populismus kombinován s politikou nenávisti přinesl na pozadí ekonomické konjunktury Andreji Babišovi nebývalou popularitu. Společnost zas nebývale rozdělil a přinesl řadu nevratných změn. Titul Můj stát, moje firma odhaluje skutečnou výši dotací, které pobírají firmy, jejichž konečným uživatelem výhod je Andrej Babiš, jejich neobvyklý úspěch v získávání veřejných zakázek či to, jak podnikatelské impérium oligarchy po jeho vstupu do politiky vzkvétalo. Kniha se věnuje také otázce konfliktu zájmů a stavu, kdy veřejné peníze slouží zájmům velkopodnikatelů. Osobitě sleduje zneužívání politicky získaných pravomocí či pokřivení konkurenčního boje a trhu jako takového. Každému čtenáři také lidsky vysvětlí, jak na tento stav doplácí život běžného občana. Pokud je náhod příliš mnoho, nejde o náhodu. A tou, zdá se, nebyl ani průnik oligarchy Babiše do české politiky. Ideálním načasováním dosáhl toho, co se žádnému jinému velkopodnikateli nepodařilo. Česko řídil jako firmu. Svou firmu.

Podpořte Biztweet Biztweet Podpořte Biztweet

Líbí se Vám skutečně odborná a skutečně nezávislá tvorba Biztweetu?  Na nezávislost se nehráme, nemáme skryté sponzory, majitele, ani dárce, kteří si kupují naši vstřícnost. 

Podporu v hodnotě 1000 CZK můžete provést v našem eshopu. Pokud chcete darovat více, stačí produkt Podpořte Biztweet naklikat v košíku opakovaně. 

Biztweet

JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH Biztweet JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH

Autoři této publikace zmapovali v rozsahu a hloubce, kterou snese pozornost každého člověka, nezávisle od jeho předešlých znalostí o historii, komplikovanou chronologii ukrajinského národa.

https://biztweet.cz/article/5369-jurij-felstinskij-michail-stancev-tomas-lemesani-ukrajina-v-plamenech

Rusko v plamenech Biztweet Rusko v plamenech

Kniha sleduje mimořádný příběh stojící za falešnými islamistickými útoky na Moskvu, které spustily ruskou invazi do Čečenska. Na základě série oficiálních prohlášení a znalostí Alexandra Litviněnka tato výjimečná kniha ukazuje, že k útokům islamistů vůbec nedošlo. Šlo o akci naplánovanou tajnou službou FSB s cílem dosadit Vladimira Putina na post prezidenta. Kniha také popisuje transformaci bývalé KGB v síť nových tajných služeb a způsob, jak tyto služby stvořily autoritativní režim v Rusku.

marketing@biztweet.cz

Rusko v plamenech

Golden Biztweet Golden

  • 10 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb