Máme co jsme si navolili, říká Telička

Názory europoslanců na povolební dění v Česku jsou plné obav. Podle místopředsedy Evropského parlamentu Pavla Teličky však Andrej Babiš nechce riskovat a bez důvěry vládnout nebude.

„Názory se budou různit, upřímně se po nich moc nepídím, neboť smíšené a s obavami výrazně převažují. Není mi to jedno, je mi to nepříjemné a mrzí mě to. Ale máme, co jsme si navolili,“ říká o atmosféře mezi europoslanci po českých sněmovních volbách místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička.

V rozhovoru pro Biztweet však dále vyjádřil přesvědčení, že dojde k uklidnění povolební situace a lídr hnutí ANO Andrej Babiš zabojuje o podporu dalších politických stran.

Publikaci Z Bureše Babišem si můžete objednat v eshope, či jednoduchým mailem na adrese marketing@biztweet.eu

„Situace je s rozdanými kartami složitá, navíc celkem netransparentní a nepřehledná. Rozhodně by vítěz voleb měl usilovat o důvěru Sněmovny. Nedovedu si představit dlouhodobé vládnutí bez důvěry, považoval bych to za pohrdání ústavou,“ řekl Telička.

Čtěte také:

Zákaz chovu kožešinových zvířat bez tečky. Chybí pravidlo pro odškodnění

Třetina Čechů chce volit strany s plánem exitu z EU

Samotný politik byl do Evropského parlamentu zvolen za ANO. Před volbami se však od strany distancoval. Jedním z důvodu je spolupráce Andreje Babiše s prezidentem Milošem Zemanem.

„Politika a chování prezidenta Zemana společnosti a zemi škodí. Překračuje své kompetence, tlačí Česko na východ, toleruje a rozdmýchává extrémní názory, mnohdy bezdůvodně kope do EU, má nedůvěryhodné okolí. S tím se nedokážu ztotožnit a logicky považuji za problematické, když ho vedení ANO de facto podporuje,“ vysvětluje Pavel Telička.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu