Gates investuje do veřejných škol 1,7 miliardy dolarů

Nadace Bill & Melinda Gates investuje do veřejného systému vzdělávaní ve Spojených státech amerických více než 1,7 miliardy dolarů.

Peníze získají školy, které mají zájem o vývoj a testování nových metod výuky a přístupů ke vzdělávaní.

"Každý student by měl získat skvělé veřejné vzdělání a absolvent by měl s dovednostmi uspět na trhu. Úlohou filantropie zde je financovat nové myšlenky, nechat lidi – pedagogy - vyzkoušet a zjistit, co opravdu funguje," uvedl Bill Gates na vzdělávací konferenci vysokoškolských institucí v Clevelandu.

Nadace Bill & Melinda Gates se dlouhodobě věnuje veřejnému vzdělávání. Jak uvádí celebritynetworth, investovala do něj už 3,4 miliardy dolarů. Nejde jen o investice do technologického vzdělávaní, na které se zaměřuje většina školských donorů. Peníze od rodiny technologického magnáta směřují zejména k prémiovému odměňování inovativních přístupů k výuce, či přímo k odměňování úspěšných pedagogů.

Čtěte také:

Bill Gates: Nejbohatším mužem světa po zásluze

Zákaznice chce po fastfoodu přes dvě miliardy dolarů

V USA je daňový systém nastavený tak, aby firmy motivoval k mnohem významnější účasti na společenské odpovědnosti než v tuzemsku. Třeba obchodní síť WallMart dává na neziskový sektor přes 300 milionů dolarů, což je 4,5 procenta zisku ročně. Target Corporation platí charitě rovných pět procent zisku, tedy téměř 150 milionů dolarů ročně. Google odevzdá dobročinnému sektoru téměř desetinu toho, co ročně vydělá.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu