BNP Paribas do Česka expanduje s realitami

Realitní divize francouzského bankovního domu BNP Paribas otevřela v Česku realitní divizi.

BNP Paribas Real Estate chce v tuzemsku využít konjunktury trhu s logistickými a průmyslovými realitami. V pražské pobočce už pracují první zaměstnanci realitního chapadla.

„Domnívám se, že model řízení a spolupráce se zákazníky a partnery, kteří konzistentně u řeky Visly několik čtvrtletí přináší velmi dobré výsledky, prokázal také perspektivu na českém trhu. Rozhodnutí vypracovat útvar zodpovědný za oblasti logistiky a skladování je přirozeným krokem vpřed v rozvojové strategii celé firmy v oblasti střední a východní Evropy,“ říká Tomasz Gnich, který chce do Prahy přinést know how z Varšavy.

Čtěte také:

CTP nakoupila další rumunský logistický park. Za půl miliardy

Česká spořitelna hledá architekta nové centrály

Šéf Metrostavu: Postavíme dálnici, dostavíme O2 arenu a zrekonstruujeme Janáčkovo divadlo

Odhady firemních analytiků podle portálu eurobuildcee říkají, že po dvou čtvrtletích letošního roku v České republice bylo ve výstavbě asi 540 tisíc metrů čtverečních skladovacích prostor, z toho 44 procent se nacházelo v katastru Prahy. Pražský region přilákal více než 40 procent zákazníků logistických realit v celém regionu.

Tomasz Gnich zdůrazňuje, že drtivá většina projektů ve výstavbě již byly předpronajata, což naznačuje velmi dobré podmínky na trhu.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu