ČSSD může být klidná alespoň před volbami. Altnerovi pořád nevyřešili pozůstalost

Pozůstalí po právníkovi Zdeňku Altnerovi pořád neuzavřeli dědické řízení. Sociální demokracie tak problém posune na další období.

ČSSD si může vydechnout. Pozůstalí totiž slibovali pohledávku Zdeňka Altnera prodat tvrdým vymahačům. To by mohlo během předvolební kampaně a voleb pořádně zavařit už bez tak trápící se politické straně.

„Účastníci sporu jsou z našeho pohledu k dnešnímu dni stále stejní, nic se prozatím nezměnilo, protože z dědického řízení stále ještě není definitivně vymezen okruh všech dědiců po zesnulém doktoru Zdeňku Altnerovi. Nejvyšší soud tedy i nadále čeká na konečné závěry dědického řízení,“ řekl Biztweetu mluvčí Nejvyššího soudu Petr Tomíček.

Pozůstalí chtěli pohledávku prodat za zhruba dvoutřetinovou cenu ještě do léta. Teď je pravděpodobné, že tak nestihnou učinit ani do sněmovních voleb.

Čtěte také:

Z Bureše Babišem: Imoba, malá nenápadná firma s velkými kontroverzemi

Babiš a Faltýnek. Jak vznikla nerozlučná dvojice?

Boj o sociální peníze. Důchodovou správu ohrožuje bezvládí

Od roku 1997 Altner zastupoval ČSSD ve sporu o vlastnictví pražského Lidového domu. Mandátní smlouvu o zastupování s Altnerem dojednal Ivo Svoboda a podepsal ji tehdejší předseda ČSSD Miloš Zeman. Altner vyhrál pro ČSSD spor se státem v roce 2000 a od té doby se se sociální demokracií pře o odměnu za vykonané služby.

Loni vysoudil přes 337 milionů korun. ČSSD Altnerovi nezaplatila a oznámila, že hodlá uspokojovat jen Altnerovy věřitele, kteří se jí přihlásili. Sociální demokraté také proti rozsudku podali dovolání, v němž navrhli také odklad vykonatelnosti.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu