Světlík si Vítkovice Power Engineering nezachrání sám. Zájemců je víc

Investorem pro Vítkovice Power Engineering může být cizí subjekt, ne mateřská firma.

„K Vítkovice Power Engineering zdůrazňuji, že investorem pro ně nikdy neměly být mateřské Vítkovice, jak se v minulých dnech objevovalo v médiích,“ říká pro Biztweet mluvčí skupiny Vítkovice Eva Kijonková.

Společnost Vítkovice Power Engineering, která je od loňska v úpadku, na sebe podala začátkem srpna návrh na konkurz. Údajně kvůli ochraně před věřiteli. Vedení firmy mělo spoléhat na pomoc mateřské Vítkovice Machinery Group miliardáře Jana Světlíka, investice však nepřišla.

"Představenstvo společnosti Vítkovice Power Engineering oznamuje tímto, že po vyhodnocení ekonomických výsledků za období od svého nástupu, tj. od 1. března 2017 dosud, dospělo k závěru, že cesta řešení insolvence reorganizací je nereálná," uvedlo vedení Vítkovice Power Engineering.

Jak zjistil Biztweet, investorem v rámci ozdravení neměla být Vítkovice Machinery Group, ale externí subjekt.

Čtěte také:

Před věřiteli se chrání další část Vítkovic. Revmont žádá reorganizaci

Vítkovice řeší útok na impérium. Prý jde jen o kampaň

Jednání jsou nejživější s investiční firmou řízenou exministrem životního prostředí Pavlem Drobilem – Anacot Capital a společností Ferrit Mining. Obě firmy však mají zájem pouze o části ozdravované skupiny firem strojírenského impéria.

„Anacot Capital projevil zájem o Vítkvoice Power Engineering bez Vítkovice Hard a linky membránových stěn. Pro ty se hledá samostatný kupec. Stejně tak se k zájmu o Vítkovice Power Engineering hlásí firma Ferrit Mining,“ říká Eva Kijonková.

Podle mluvčí skupiny firma jedná také s dalšími potenciálními investory pro dceřiny firmy Recycling a Gearworks.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu