Nová kniha o Babišovi: Z Bureše Babišem je v prodeji

O tom, jak ovlivňuje média, kdo mu půjčil peníze na vznik Agrofertu a kdo jsou jeho tiší společníci. Vznikla nová publikace o Andreji Babišovi. Psaný knižní dokument Z Bureše Babišem je k mání zatím v elektronické podobě.

Je podle Vás Andrej Babiš jako politik a podnikatel ve střetu zájmů?

V byznysovém a politickém impériu šéfa hnutí ANO operují vysocí představitelé socialistických tajných služeb. Peníze měl dávno předtím, než vznikl Agrofert a jeho fungování v politice započalo už v dávné minulosti. To je jen část z odhalení, které zmapovala knižní publikace Z Bureše Babišem.

Na 203 stránkách popisuje celou historii podnikání Andreje Babiše od jeho dětství až po současné plány a potíže. "Publikace se nevyhnula ani ošemetným bodem jeho kariéry. Speciální pozornost jsem věnoval třeba zkoumání původu kapitálu velkopodnikatele, či tomu jací lidé mu pomohli protlouct se přes divoký byznys devadesátých let," říká autor publikace Tomáš Lemešani.

Ačkoli kniha vychází těsně před sněmovními volbami, autor odmítá, že by šlo o účel. "O podporu knihy jsem se neúspěšně pokoušel více než dva roky. Zafinancovat alespoň nezbytnou část a pár týdnů realizace se mi povedlo díky crowdfundingové kampani. Lidé mi předobjednávkami poskytli možnost zanechat na pár týdnů jiné činnosti, které mě živí, za co jim velmi děkuji. Věřím, že se jim bude publikace líbit a odpoví na všechny dotazy, které si u osoby Andreje Babiše kladou," říká Lemešani.

Čtěte také:

Z Bureše Babišem: Vznikne publikace o minulosti Andreje Babiše

Biopaliva: Český či Babišův výklad?

Babiš média ovlivňuje dlouhodobě. Říká co psát a co ne

Nejde o první knihu o jednom z nejmocnějších Slováků. Z Bureše Babišem se proto zaměřila na body kariéry, které dosavadní mediální studie ani knihy nepopsali. Ve větší míře se věnuje třeba vztahům s politiky, slovenskými reáliemi a tomu proč se Babiš prezentuje jako vyhnanec, či tomu, jak zasahuje do československého mediálního dění.

Publikaci Z Bureše Babišem si můžete objednat v eshope, či jednoduchým mailem na adrese marketing@biztweet.eu

 

Biztweet

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme