Skanska nakoupila další pozemky u Vltavy. Postaví nábřežní projekt

Skanska Property Czech Republic uzavřela obří nákup pozemků v Holešovicích. U Vltavy postaví kanceláře, obchody i byty s názvem Port 7.

Administrativní komplex nebude jen o kancelářích. Na rozloze 48 tisíc metrů čtverečních se budou rozpínat také zelené plochy, obchody, restaurace, škola, hotel, či několik nájemních bytů. Investor slibuje také víceúčelové hřiště a cyklostezka.

„V kampusu počítáme dále s přístavem pro motorové čluny a menší lodě. Na upravených nábřežích a molech se budou pořádat kulturní a společenské akce všeho druhu a milovníky vodních sportů jistě potěší snadný přístup do řeky v relaxačních zónách,“ jmenuje v tiskové zprávě další části projektu Marie Passburg, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Projekt, podobně jako řada dalších, které se aktuálně v Praze realizují, počítá také s využitím chytrých technologií a vlastním nonstop servisem. Stavět by se měl začít v příštím roce.

„Jedinečnost projektu spočívá v tom, že vyroste přímo na břehu řeky Vltavy, což nám dává možnost vybudovat prostředí s neskutečnou atmosférou. Lidé, kteří budou v Port7 pracovat, budou moci využít třeba „plovoucí“ zasedačku,“ dodává Marie Passburg.

Čtěte také:

KKCG buduje v Praze luxusní satelity

Ptáček na Slovensku expanduje

HB Reavis připravuje demolici budovy Transgasu

Holešovice jsou v současnosti jednou z nejrychleji se rozvíjejících městských oblastí Prahy a stávají se stále více vyhledávaným místem nejen mezi developery, ale i nájemníky.

Skanska Property Development v prvním čtvrtletí pracovala na kancelářských projektech Five v Praze 5 a Visionary v Praze 7. Nově se k nim připojil projekt Praga Studios v Praze 8.

Podle analýzy JLL je aktuálně nejaktivnějším kancelářským developerem v Praze finanční skupina Penta. Staví téměř 40 tisíc metrů čtverečních v areálu Waltrovka v Praze 5. Druhým největším developerem je nyní Skanska, třetí Passerinvest Group.

 

Biz

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme