Paypal, Transferwise, či karta. Jak si nechat zaplatit?

Nová doba přináší podnikatelům nespočet možností jak provádět platební styk s klienty a partnery. Dodržujte pravidla, ale zbytečně neutrácejte.

Finále celého obchodního cyklu a tedy vytoužené inkaso vydělaných peněz se jeví jako pomyslná třešnička na dortu byznysu. Když si ovšem neuhlídáte jak peníze přijímáte, můžete zbytečně utrácet na prostřednících, bankách, či státu.

Základním pravidlem je variabilita platebních metod. Nabídněte zákazníkovi co nejvíc forem, jakými vám může za tovar či službu zaplatit. Existují různé důvody, proč mu ta která metoda nemusí vyhovovat. A zapomeňte na drzou praxi našeho regionu poučovat klienta a přikazovat mu hradit formou, která vyhovuje vám. Doba se změnila a stačí maličkost, aby od vás klient s penězi odešel ke konkurenci.

Internet a elektronizace byznysu sebou do podnikání přinesly pohodlnější návyky klientů, což se promítlo i do placení. Jednou z nejoblíbenějších forem je dnes zajisté platba kartou. Z pohledu podnikatele jde ovšem o terno rovněž. Platba je připsána na účet ihned a objednávka může být okamžitě zpracována.

Poměrně hodně využívaná je i platba vkladem na účet převodem peněz. Při tomto působ platby, dá zákazník příkaz na úhradu z jeho účtu na Váš účet. V případě platby ve stejné bance dojde k připsání platby do 24 hodin. Při jiné bance obvykle déle. Platby mezi internetovými bankovními domy dnes však naštěstí netrvají déle než jeden den.

Internet banking dnes umožňuje i více flexibilní platební systémy. Třeba po zřízení Paypal konta nemusíte byznys vázat s platebními branami bank. Zákazník získá možnost zaplatit kartou, převodem, nebo kreditem svého Paypal účtu.

Čtěte také:

Jak si poradit s tlakem investora. A potřebujete ho vůbec?

Pomoc, či šikana? Úřední data podnikatelům pomáhají

Brand není formalitou. Značka je klíčem k úspěchu

Pokud chcete přijat platbu ze zahraničí v jiné měně, využijte služby jako Transferwise. Pomohou vám peníze přijmout rychleji a levněji než u bank, které chtějí na pozdržení platby a zbytečných poplatcích vydělat.

Navzdory novým druhům plateb a možnostem, zůstává značná část zákazníků konzervativní. Pro ně je tedy vhodné nabízet tradiční formy plateb. Hodně často je to jednoduše o tom, že internetu na rozdíl od hotovosti, nebo banky nevěří.

Dejte mu proto možnost třeba vložit peníze hotovostně v pobočce banky na váš účet. Upozorněte jej však na to, aby si správně uvedl číslo účtu. Jako variabilní symbol je ideální uvádět číslo objednávky. Zjednodušuje to pak účetnictví.

Nedůvěřiví klienti rádi platí za zboží dobírkou. Objednávku necháte doručit kurýrem, který Vaše peníze za malou provizi od klienta vyzvedne. Dobírku ovšem nabízejte jenom pro menší objednávky. Při drahém zboží by hrozilo, že klient objednávku popře a nebude ji chtít převzít a stvrdit platbou.

 

 

Biztweet

Odemknout článek

Byznys Biztweet Byznys

  • 5 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb
Top

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu

Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem Biztweet Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem

Muj stát, moje firma

Oblíbené motto „řídit stát jako firmu“, které do české politiky přinesl fenomén Andreje Babiše, definuje změny, jimiž česká společnost prošla mezi lety 2013–2021. Populismus kombinován s politikou nenávisti přinesl na pozadí ekonomické konjunktury Andreji Babišovi nebývalou popularitu. Společnost zas nebývale rozdělil a přinesl řadu nevratných změn. Titul Můj stát, moje firma odhaluje skutečnou výši dotací, které pobírají firmy, jejichž konečným uživatelem výhod je Andrej Babiš, jejich neobvyklý úspěch v získávání veřejných zakázek či to, jak podnikatelské impérium oligarchy po jeho vstupu do politiky vzkvétalo. Kniha se věnuje také otázce konfliktu zájmů a stavu, kdy veřejné peníze slouží zájmům velkopodnikatelů. Osobitě sleduje zneužívání politicky získaných pravomocí či pokřivení konkurenčního boje a trhu jako takového. Každému čtenáři také lidsky vysvětlí, jak na tento stav doplácí život běžného občana. Pokud je náhod příliš mnoho, nejde o náhodu. A tou, zdá se, nebyl ani průnik oligarchy Babiše do české politiky. Ideálním načasováním dosáhl toho, co se žádnému jinému velkopodnikateli nepodařilo. Česko řídil jako firmu. Svou firmu.

Podpořte Biztweet Biztweet Podpořte Biztweet

Líbí se Vám skutečně odborná a skutečně nezávislá tvorba Biztweetu?  Na nezávislost se nehráme, nemáme skryté sponzory, majitele, ani dárce, kteří si kupují naši vstřícnost. 

Podporu v hodnotě 1000 CZK můžete provést v našem eshopu. Pokud chcete darovat více, stačí produkt Podpořte Biztweet naklikat v košíku opakovaně. 

Biztweet

JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH Biztweet JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH

Autoři této publikace zmapovali v rozsahu a hloubce, kterou snese pozornost každého člověka, nezávisle od jeho předešlých znalostí o historii, komplikovanou chronologii ukrajinského národa.

https://biztweet.cz/article/5369-jurij-felstinskij-michail-stancev-tomas-lemesani-ukrajina-v-plamenech

Rusko v plamenech Biztweet Rusko v plamenech

Kniha sleduje mimořádný příběh stojící za falešnými islamistickými útoky na Moskvu, které spustily ruskou invazi do Čečenska. Na základě série oficiálních prohlášení a znalostí Alexandra Litviněnka tato výjimečná kniha ukazuje, že k útokům islamistů vůbec nedošlo. Šlo o akci naplánovanou tajnou službou FSB s cílem dosadit Vladimira Putina na post prezidenta. Kniha také popisuje transformaci bývalé KGB v síť nových tajných služeb a způsob, jak tyto služby stvořily autoritativní režim v Rusku.

marketing@biztweet.cz

Rusko v plamenech

Golden Biztweet Golden

  • 10 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb