Jeden z nejkvalitnějších průmyslových parků na trhu mění majitele

Accolade a Conseq kupují Karlovarská Business Park.

Karlovarská Business Park má nové majitele: společně jej koupil fond Conseq Realitní, otevřený podílový fond a skupina Accolade, věnujícím se investicím do podnikatelských nemovitostí. Majoritní podíl má fond Conseq Realitní, který se na transakci podílel devadesáti procenty.

Součásti prodeje jsou čtyři budovy s pronajímatelnou plochou necelých 20 000 m2, využitelné pro logistiku, e-commerci, kanceláře i retail. Přesnou výši transakce kupující, ani prodávající nezveřejnili; hodnota nemovitostí je zhruba půl miliardy korun. Karlovarská Business Park leží přímo na křížení pražského okruhu a karlovarské dálnice D6, jen pět minut od letiště Praha. Disponuje tak výborným přístupem do centra Prahy i na evropskou dálniční síť.

Akvizice Karlovarská Business Park představuje pro realitní fond společnosti Conseq vynikající investiční příležitost. Pomůže diverzifikovat portfolio nemovitostí, které fond vlastní, a tím dál posílí jeho stabilitu, bezpečnost a výnosy pro investory,“ říká Jan Vedral, předseda představenstva společnosti Conseq.

"Karlovarská Business Park patří k těm nejlepším, které lze v České republice najít. Nachází se na perspektivním místě, které zaručuje dlouhodobou udržitelnost pronájmů, což dokazuje i historie parku v posledních deseti letech. Zároveň touto akvizicí utvrzujeme spolupráci s Conseqem,“ říká Milan Kratina, CEO skupiny Accolade. „Park stojí v lokalitě s výbornou dopravní dostupní i viditelností; je to multifukční park vhodný pro obchodní, kancelářské i průmyslové aktivity,“ dodává Lukáš Répal, ředitel asset managementu skupiny Accolade.

Financování transakce zajistila UniCredit Bank. „Jsme velmi rádi, že si nás společnost Accolade a fond Conseq realitní, OPF vybrali pro financování akvizice Karlovarská Business Park. Díky tomu se můžeme podílet na nákupu nemovitostí, které jsou součástí jednoho z nejúspěšnějších průmyslových parků v České republice,“ říká Jan Bohata, senior relationship manager úseku real estate finance, UniCredit Bank.

Karlovarská Business Park leží v místě, kde se původně nacházely uhelné sklady zásobující zejména Prahu. Areál je atraktivní pro zákazníky žijící na Praze 6, 5 a nově vznikající residenční oblasti na Praze-západ, ale i pro klientelu cestující přes Letiště Václava Havla. Areál je velmi dobře dostupný pro osobní i nákladní automobily, před ním se nachází autobusová zastávka se spoji na metro. Budovy jsou velmi dobře viditelné z Pražského okruhu, dálnice D6 a Karlovarské ulice.

Mezi stávající nájemce patří společnost EvoBus, která se zaměřuje na prodej a servis autobusů značek Mercedes-Benz a Setra, dále Lindab, který vyvíjí, vyrábí, prodává a distribuuje produkty a systémová řešení zjednodušující výstavbu a zlepšující vnitřní klima budov. Sídlí zde i LifeSport výhradní zástupce značky KETTLER, nebo Fresenius, celosvětově vedoucí poskytovatel produktů a služeb pro osoby s chronickým selháním ledvin.