Babiš na Slovensku postaví nový sklad

Společnost Hyza nejbohatšího Slováka a českého ministra financí Andreje Babiše postaví novou expediční halu. Zbaví se závislosti na externích skladech.

Nová expedice bude umístěna v areálu továrny Hyza v Topolčanech. Drůbežárna patřící do holdingu Agrofert, který pro nové zákonné povinnosti v Česku ovládá Andrej Babiš už jen nepřímo, chce nový sklad a infrastrukturu pro expedici vybudovat hlavně ze strategických příčin.
 
Nové zázemí má zlepšit úroveň skladování výrobků závodu a zrychlit jejich odeslání. Místo tří skladů používaných v současnosti si navíc po investici firma vystačí s jedním, což ušetří náklady na logistiku i samotné sklady.
 
Projekt, ke kterému má investor všechna potřebná povolení, by firma ráda zrealizovala ještě letos. Drůbež se bude smět expedovat na 109 dodávkových vozidel najednou.
 
Čtěte také
 
 
 
 
Společnost patří k největším zpracovatelům a producentům drůbeže a drůbežích masných výrobků nejen na Slovensku, ale i v Evropě. Od roku 2006 je členem skupiny Agrofert holding, která sdružuje více než 230 podniků z oblasti potravinářství, zemědělství, chemie a pozemní techniky.
 
Denně zpracuje více než 100 tisíc kuřat. Tržby společnosti Hyza dosáhly v roce 2015 89,4 milionu eur, tedy asi 2,4 miliardy korun. Firma má podle posledních údajů 837 zaměstnanců.
 
 

Biztweet

Podpořte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, anebo nákupem předplatného