George Soros: Bleskosvod xenofobů

Miliardář s rozsáhlým dosahem na společnost. Investiční magnát George Soros podporuje neziskový sektor nezvyklou mírou. Odměnou za jeho přesvědčení je zášť a konspirační nevraživost všeho extrémního.

Nesnášejí ho a nevědí proč. Ať už jde o podle jejich názoru zdravé patrioty, bojovníky proti globalizaci, pravicové extrémisty, všichni znají jméno jednoho staříka původem z Maďarska. George Soros je tím, který je připravuje o svobodu, ovládá svět a připravuje velké spiknutí.

Jak v jeho profilu uvedl magazín Faktor S, existuje mnoho šílených konspiračních teorií, které nám přinášejí "pravdu" o tom, kdo vlastně reálně ovládá aktuální světové dění. Mezi patologické evergreeny patří zednáři, Židé, ilumináti, Rotschildové, Rockeffelerové, FBI, CIA či Bilderberg, nejlépe všichni dohromady, zvráceně, krvavě, za pomocí chemtrails a "fingovaných teroristických útoků" - přičemž v této komplexně podivuhodné bizarnosti více a více rezonuje také jméno multimiliardáře George Sorose.

Navzdory tomu, že 86letému staříkovi jde po krku už léta prakticky každý extrémista, tenhle podle xenofobů otec "sluníčkářů a láskosráčů" zažívá úspěšné období a jeho majetek dlouho narůstá.

Americký Maďar vydělal třicet miliard dolarů na agresivních měnových spekulacích, přičemž téměř zbořil několik měn včetně britské libry. Velkou část z výdělku záhy točí v sponzorství neziskových organizací, amerických demokratů a humanitárních organizací.

V minulosti sehrál výraznou roli při lovení nacistických zločinců, ale také při rozvrácení Sovětského svazu.

Čtěte také:

Vánoční gesto šéfky Facebooku: Akcie za 100 milionů dolarů půjdou na charitu

Elon Musk: Vynálezce s mimořádnými schopnostmi v byznysu

Vše o Trumpovi: jaká je hodnota majetku nového prezidenta USA?

Do dnes šířících se nálad se moc nehodí. Tvrdě kritizuje extrémisty, Trumpa, Putina a xenofóbii. Naopak obhajuje uprchlíky, snaží se je ve společnosti integrovat, podporuje myšlenku posílení Evropské unie a varuje před expanzivními plány Ruska.

"Pokud někdy existoval muž, který by mohl být vzorem žido-plutokratického bolševického sionistického světového spiklence, jsem to já," vtipkuje samotný Soros.

Maďarský premiér Viktor Orbán ho nemůže ani cítit a touží ze země vyhnat všechny Sorosovy neziskovky, které tam působí. Dokonce pro to připravuje speciální zákon a tvrdí: "Soros je jedním ze strůjců migrační krize!"

Multimiliardář je přesvědčen, že pomáhat se musí a že se "současnou putinizací světa" řítíme do záhuby. Což podpořil i velkou finanční sázkou proti Trumpovi. Mohutně ji prohrál. Ale nevzdává se.

Časopis Forbes odhaduje jmění George Sorose na 25,2 miliardy dolarů. 

 

 

Biztweet

Podpořte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, anebo nákupem předplatného