Potvrzeno: Deutsche Börse otevřela pobočku Stoxx v Česku

Burzovní divize německé Deutsche Börse otevřela jednu z poboček v Praze. Bude poskytovat IT podporu nejznámější indexové společnosti Evropy.

Stoxx je součástí Deutsche Börse Group a provozuje globální index podnikání. Jako jedna z největších burzovních organizací na celém světě je Deutsche Börse Group zastoupena ve vícero zemích. Potvrdila se také informace Biztweetu z loňského léta a firma od začátku roku provozuje kancelář také v Praze.

„Praha je jedním z její (společnosti Stoxx pozn. redakce) hlavních měst s centrálou dvou společností Deutsche Börse Group s více než 600 zaměstnanci. Více než 400 zaměstnanců pracuje na vývoji a údržbě IT systémů Deutsche Börse Group,“ říká pro Biztweet mluvčí Deutsche Börse AG Andreas von Brevern.

Index specialista Stoxx, který na finančních trzích působí od roku 1998 přesunul podle informací Biztweetu část aktivit do Česka přímo z centrály společnosti na švýcarské burze v Zürichu

„Za účelem optimalizace a zefektivnění procesů v rámci skupiny, bude společnost specializované IT kompetence vykonávat v Praze za účelem poskytování služeb STOXX od roku 2017. Personál bude pracovat v úzké spolupráci s ostatními hlavními pobočkami STOXX,“ doplňuje Andreas von Brevern.

Společnost kromě jiného provozuje EURO STOXX 50 Index. Ten zastupuje 50 akcií z 12 zemí eurozóny: Rakouska, Belgie, Finska, Francouzka, Německa, Řecka, Irska, Itálie, Lucemburska, Nizozemska, Portugalska a Španělska.

Čtěte také:

Češi nakupují rakouské cenné papíry. Raiffeisen nabídne i korunové obligace

„Online banky“ už patří mezi hlavní hráče. Air a Fio se předhánějí v tempu růstu

Zonky Petra Kellnera chce po občanech EU povolení k pobytu

Dodavatel finančních služeb ve vlastnictví německé a švýcarské burzy cenných papírů poskytuje všechny významné burzovní služby jako Exchange Traded Funds (ETF), futures, či opcí.

Stoxx stojí také za subindexami EURO STOXX 50 Subindex Francie, EURO STOXX 50 Subindex Itálie a EURO STOXX 50 Subindex Španělsko.

Stoxx indexy jsou licencovány na více než 500 společností po celém světě, které zahrnují největší světové finanční emitenty, vlastníky kapitálu a správce aktiv. Stoxx indexy se používají nejen jako podkladová aktiva pro finanční produkty, ale i pro měření výkonnosti a rizika. Kromě toho je Stoxx Ltd. marketingový prostředek pro DAX a SMI indexy.

 

 

Biztweet