Češi lákají do Schengenu Indy. Otevřeli nové centrum pro víza

Společnost VFS Global otevřela ve spolupráci s velvyslanectvím České republiky nové centrum pro vyřizování víz ve městě Ahmedabad.

Víza centrum Ahmedabad má pomoct se žádosti o vízum obyvatel západní části Indie. Jde o nejrychleji se rozvíjející obchodní centrum rozsáhlé oblasti.

Ahmedabad je sedmé indické město, kde společnost VFS Global spravující informační systémy vlád otevřela svoje detašované pracoviště. Dříve museli žadatelé z Ahmedabadu usilující o schengenské vízum cestovat až do Bombaje či Dillí. Nové centrum je umístěné v centru města, v budově kde sídlí několik obchodních komor.

Centrum slavnostně otevíral Milan Hovorka, velvyslanec České republiky v Indii. "Opět rozšiřujeme naše stopy v sedmém hlavním městě v Indii, kde lidé mohou předkládat své žádostí o schengenská víza pro cesty do České republiky,“ prezentoval české zájmy na projektu Hovorka.

Čtěte také:

Poláci chtějí do Česka. Pracovní agentury si zájem pochvalují

Mládek chce víc Ukrajinců. Bude jeho program stačit?

Dodal, že Praha hodlá otevírat další vízová centra také v dalších částech země. Nové centrum technicky zabezpečuje korporace VFS Global, která spolupracuje s vícerými vládami a v Praze má jednu z poboček. Klienty firmy je až 18 států.

"Jsme potěšeni, že přispíváme k dalšímu zlepšení vízové sítě služeb pro Českou republiku v Indii, a to prostřednictvím tohoto moderního centra žádosti o vízum v Ahmedabadu. Nové centrum bude sloužit stále rostoucímu objemy žádostí o vízum do schengenského prostoru,“ říká Vinay Malhotra, ředitel VFS Global pro střední, východní a jižní Asii. Jak Malhotra dodává, za nárůstem počtu žádostí o víza je také rostoucí zájem o Česko jako turistickou destinaci.  

 

 

Biz

Líbi se Vám naše texty? Podpořte nás darem na 2600602450/2010, nebo objednávkou předplatného