Rozsáhlá investice v Jeseníkách dostala zelenou

Ministerstvo životního prostředí vydalo souhlas s plánem rozsáhlých investic v lyžařském areálu Kopřivná v Jeseníkách. Plán počítá s kilometry nových sjezdovek.

Ministerstvo životního prostředí vydalo souhlas s plánem rozsáhlých investic v lyžařském areálu Kopřivná v Jeseníkách. Plán počítá s kilometry nových sjezdovek.   

Povolení EIA získal projekt společnosti Ski  areál Kopřivná. „Předmětem oznámení o posuzování vlivu na životní prostředí je záměr: „Rozšíření stávající sjezdové trati Kopřivná“. Jedná se o plošné rozšíření stávající sjezdové trati v lyžařském areálu Kopřivná o 29 344 metrů čtverečních,“ uvádí investor v dokumentaci projektu.

Ski areál Kopřivná

Ministerstvo životního prostředí vydalo souhlas s plánem rozsáhlých investic v lyžařském areálu Kopřivná v Jeseníkách. Plán počítá s kilometry nových sjezdovek.  

 

Záměr se nachází v Moravskoslezském kraji v obci Malá Morávka v místě stávajícího lyžařského areálu Kopřivná, v místní části zvané Dlouhé díly. V místě stavby se v současnosti nachází lesní porost navazující na průsek pro lanovou dráhu.

Čtěte také: 

Šéf TMR: Chodí nám strašně mnoho nabídek z různých zemí

--

Předkládaný záměr zahrnuje i rozšíření stávající sítě technického zasněžování. „Záměrem investora je vybudování nové sjezdové tratě navazující na stávající lyžařský areál, plošné rozšíření umělého zasněžování a osvětlení. Lyžařský areál je přístupný ze stávající účelové komunikace. Pro účely umělého zasněžování bylo navrženo umístění celkem devíti kusů stacionárních a šesti mobilních děl, z toho nově 4 děl pro zasněžování rozšířené plochy,“ doplňuje investor.

 

 

Biz