Finančníci z J&T a PPF jdou po stopách Penty. Ovládli lékařskou poradnu

Skupina Rockaway Capital, která s miliardami v rukou skupuje jeden eshop za druhým teď ovládla portál ulekare.cz. Zřejmě jde o krok, který má uživit naději na širší expanzi do zdravotnictví

Skupina Rockaway Capital, která s miliardami v rukou skupuje jeden eshop za druhým teď ovládla portál ulekare.cz. Zřejmě jde o krok, který má uživit naději na širší expanzi do zdravotnictví.

Rockaway Capital, kterou vlastní Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a investiční skupina PPF Petra Kellnera ovládl českou zdravotní online poradnu ulekare.cz. Internetová zdravotnická poradna vznikla v roce 2011, od té doby se z ní stala údajně nejnavštěvovanější stránka o zdraví v České republice. Pacientům na dotazy přes webové rozhraní či mobilní aplikaci odpovídá téměř 200 lékařů, mezi kterými jsou praktičtí lékaři a desítky specialistů.

Rockaway

Skupina Rockaway Capital, která s miliardami v rukou skupuje jeden eshop za druhým teď ovládla portál ulekare.cz. Zřejmě jde o krok, který má uživit naději na širší expanzi do zdravotnictví

 

Nově mohou lékaři s uživatelem nejen konzultovat jeho zdravotní stav, ale rovnou jej objednat do spolupracujícího zdravotnického zařízení. Ve spolupráci s investiční skupinou Rockaway si s již existujícími zdravotnickými zařízeními troufají komplexně postarat až o 10 miliónů pojištěnců.

Jde tedy o další vyostření boje na poli zdravotnictví. Kromě Agelu Tomáše Chreneka a Penty již o sektor projevuje eminentní zájem Hartenberg fond Andreje Babiše.

Čtěte také:

Vznik nové superskupiny Mall Group: nejvýznamější investice Rockaway Capital

Finančníci zabírají také virtuální prostor. Vydělávají miliardy

--

Krok Rockaway Capital připomíná snahu zajistit naději na lepší pozice skupin J&T a PPF. V minulosti udělala něco podobného Penta, když odkoupila největší hodnotící web lékařů na Slovensku lekar.sk.  

Rockaway Capital během posledního roku ohlásil výrazný nájezd finančníků na vše co má na internetu hodnotu. Koupil Mall.cz a Heureka.cz za více než 200 milionů eur, v přepočtu asi 5,4 miliardy korun. Jedná se o jednu z největších transakcí v maloobchodu za poslední roky. 

 

 

 

Biztweet