Biztweet připravuje dokumentární sérii o vzniku Agrofertu

Skrytá minulost Andreje Babiše, jeho působení v státním podniku Petrimex a dosud nevysvětlené okolnosti přerodu státem řízeného podniku zahraničního obchodu v gigant Agrofert. To vše je v hledáčku nové dokumentární publikace „Z Bureše Babišem“

Skrytá minulost Andreje Babiše, jeho působení v státním podniku Petrimex a dosud nevysvětlené okolnosti přerodu státem řízeného podniku zahraničního obchodu v gigant Agrofert. To vše je v hledáčku nové dokumentární publikace „Z Bureše Babišem“.

Cílem dokumentu je poukázat na fakta, kterým se v rámci vytváření obrazu o oligarchovi a politikovi Andreji Babišovi média nevěnují. „Ve spleti politické propagandy a díky povrchnímu zkoumaní mainstreamových médií dochází k zapomínaní na některá závažná fakta. Třeba na to, že valní hromada, která schválila přepis majetku Petrimexu na Agrofert nebyla dosud stoprocentně prokázána,“ říká zakladatel a editor Biztweetu Tomáš Lemešani.

Skrytá minulost Andreje Babiše, jeho působení v státním podniku Petrimex a dosud nevysvětlené okolnosti přerodu státem řízeného podniku zahraničního obchodu v gigant Agrofert. To vše je v hledáčku nové dokumentární publikace „Z Bureše Babišem“

 

Pochybnosti podle něho vládnou také kolem okolností zisku prvního kapitálu Agrofertu a dalších praktik při akvizicích chemických a zemědělských společností. Dosud nevyjasněné jsou vztahy s bývalými spolupracovníky ministra financí a dokument se nevyhne ani spolupráci Andreje Babiše s bývalým režimem.   

„Není možné, aby jeden člověk kvůli své ješitnosti zpochybnil pilíře, na kterých stojí prokazování dosud nepotrestaných komunistických zločinů. V našem regionu bohužel pořád platí „stokrát opakovaná lež se stává pravdou“. My se s tím však nehodláme smířit a budeme na fakta poukazovat,“ říká Tomáš Lemešani.

Čtěte také: 

Petrimex: Jak Babiš ovládl slovenský klenot

Petrimex: Co říká Babiš o vzniku Agrofertu

Petrimex: Jak to bylo s Burešem?

--

V dokumentu budou osloveny postavy z Babišovy minulosti, zveřejněné právní dokumenty a přiblížená fakta z byznysu, o kterých se dosud nemluvilo. Dokumentární projekt chce Biztweet financovat crowdfundingem. Lidé se za odměnu v různé podobě mohou stát spolutvůrci série. Publikace bude v případě úspěchu sbírky po dokončení pokřtěna na kontroverzní farmě Čapí hnízdo.  

 

Anotace projektu:

Politika, byznys a lobbistické propojení se strukturami státu. Čeští a slovenští oligarchové mají k sobě blízko. Struktury, ve kterých žijeme, budovali společně již od pádu komunismu. Hodně by o tom věděli mluvit bývalí manažeři Petrimexu.

Dnes to vypadá, jako kdyby podepsali jakýsi Abrahamův pakt ze seriálu Mamon Vladimíra Michálka. Každý z nich patří mezi nejvlivnější lidi ve střední Evropě, nebo je mrtvý.

Za vše mluví jména jako Babiš, Beljajev, nebo Rakický. Andrej Babiš při popisování svých začátků přeskakuje téměř polovinu jeho kariéry. Pravda se však pojí s komunismem, agresivní privatizaci a podezřením z podvodu při vzniku skupiny Agrofert. To vše portál Biztweet mapuje.

Nyní se rozhodl zveřejnit rozsáhlou dokumentaci mapující začátky Andreje Babiše od komunistických struktur až po dění v Bratislavě a Praze, které zaměstnává soudy a které lídr hnutí ANO tají.

Proč? Mediální magnát blokuje relevantní informace o jeho minulosti. Vydavatelství odmítají vydávat knihy o životě Andreje Babiše a oligarcha z pozice moci reguluje informace ve státních i jeho vlastních médiích. 

Nás portál připravuje sérii o vzniku Agrofertu na vlastní náklady, bez jakékoliv podpory a sám nese všechna rizika. S jeho jednotlivými díly Vás budeme postupně seznamovat a jejich ochutnávku si můžete prohlédnou tady: Petrimex seriál

K celkovému profesionálnímu pohledu, potřebujeme čas na oslovení svědků, postav z Babišovy minulosti, soudů, vycestovat na Slovensko a zaplatit výrobu materiálu. Právě proto se na Vás obracíme a žádáme Vaši pomoc.

Věděli jste, že Babiš stál při vzniku Ficova hnutí SMER? Věděli jste, že si dnes s bývalými spolupracovníky z Petrimexu neumí přijít na jméno?

Co skrývá oligarcha pod pokličkou? My Vám to řekneme, přidejte se a poznejte kdo je mužem, který během posledních let ovládl nejen byznys, ale také politiku, státní správu a řebříčky popularity!

 

 

 

 

Biztweet