Telenský si v Británii založil vlastní J&T. Finančníkům to nevadí

Český podnikatel v Anglii založil společnost, která využívá benchmark J&T. Finančníci si myslí, že nejde o problém

Známý kontroverzní podnikatel českého původu Jan Telenský, který je aktivní hlavně pod Tatrami, založil ve Velké Británii společnosti nápadně kopírující značku a aktivity československé finanční skupiny J&T.

První společnost zabývající se podle popisu finančním managementem nese název J&T PARTNERSHIPS LIMITED. Vznikla v březnu 2015, v době kdy se o J&T mluvilo hlavně díky postupnému spájení s čínskou společností CEFC.

„Společnost pana Telenského, nepatří do struktur J&T,“ reaguje na zajímavá fakta mluvčí finančníků Monika Veselá.

Český podnikatel v Anglii založil společnost, která využívá benchmark J&T

 

J&T se však neobává toho, že by Telenský značky finanční skupiny využíval. „Písmenka J a T jsou v tomto případě jeho iniciály, nemyslím, že jde tedy o jakoukoli snahu o provázání s námi,“ soudí Monika Veselá.

V jiných případech, kdy Telenský na své jméno v názvu firmy odkazuje, však znak & nepoužívá. Překvapivé je také zjištění, že obchodní značka J&T není autorsky chráněna.

Čtěte také: 

Číňané chtěli odkoupit celé J&T. Tvrdí poradenská agentura

EPH se brexitu neobává. Nejistá situace se však finančníkům nelíbí

Mýtus, nebo americký sen? Kdo je Jan Telensky

--

S Janem Telenským jsme se pokusili spojit. Na dotazy k firmám nám však neodpověděl. Info o tom, co firma v Británii dělá neposkytuje ani na selfpromo stránce jantelensky.co.uk.
Ve stejné době, kdy dochází k sblížení mezi J&T a CEFC navíc Telenský zakládá společnost ASSOCIATED CHINA EU FOOTBALL LIMITED. Firmu zapsal na lutonské adrese ve stejném měsíci – září 2015, jako když došlo k ovládnutí Slavie Praha čínskou CEFC.

 

 

Biztweet