Číňané chtěli odkoupit celé J&T. Tvrdí poradenská agentura

Podle zprávy zveřejněné na stránce věnující se čínským investicím v zahraničí, chtěla čínská skupina CEFC China Energy Co., Ltd. (CEFC) převzít celou skupinu J&T. Plán prý nestihnou dokončit do konce roka, jak chtěli, a tak ho odkládají. Tuzemská strana informace popírá.

„CEFC China Energy Co., Ltd. (CEFC) dnes oznámila, že její smlouva o koupi české finanční skupiny J&T bude pravděpodobně ukončena. Rozhodla se tak vzhledem ke složitosti a nejistotě schválení od centrálních bank v České republice, na Slovensku a na Barbadosu,“ uvádí článek chinagoabroad.com

Dne 15. dubna 2016, CEFC oznámil, že dokončení akvizice do konce roku by byl nereálný cíl, tvrdí dále portál. Internetová stránka patří poradenské agentuře, věnující se zprostředkování čínských investic v zahraničí.

Nakolik jsou informace serveru relevantní odhadnout těžce. Podle zdroje zevnitř skupiny J&T však informace v článku, stejně jak v některých jiných zprávách nejsou pravdivé a obsahují množstvo nepřesností.

Aktuální výše podílu je podle oficiálních webových stránek 9,9 procenta

 

 „Nekomentujeme transakce, které nejsou ukončené, a myslím, že už na vše z toho jsme odpovídali. Tedy nelze odhadnou čas dokončení této administrativně náročné transakce, jak jistě víte, musí vstup schválit veškeré regulatorní orgány ze všech zemí, ve kterých JTFG působí včetně Evropské banky, tedy již od počátku jsme říkali, že není možné časově odhadnout a ani nyní vám nebudu čas nikterak komentovat,“ říká k plánům CEFC v J&T mluvčí tuzemské finanční skupiny.  

Čtěte také: 

Zajímavé zjištění: Konečný vlastník CEFC je neznámý

EPH se brexitu neobává. Nejistá situace se však finančníkům nelíbí

J&T v konkurzu roku. Skupina koupila od Krúpu pohledávky vůči ocelárnám

--

Čínské investiční skupině CEFC zachutnal byznys ve střední Evropě. Po spojení s finančními žraloky oznámila čínská strana české investice ve výši 19 miliard korun. Co se týče J&T, J&T Finance Group podepsala smlouvu s Číňany, jejichž podle prvních zpráv zmocnila k ovládnutí až třetiny aktiv celého finančnických moloch.

Aktuální výše podílu je podle oficiálních webových stránek 9,9 procenta. Podle informací Biztweetu Číňané v minulosti jednali také o převzetí TMR. Od finančních žraloků prý chtěli převzít také hotel Crown Plaza.

 

 

Biz