Vymahači bez adresy. Inkasní agentura struktury a kontakty tají

Proslavili se inkasními dopisy od smyšlených právníků, vymáháním neoprávněných pohledávek a tvrdým přístupem k dlužníkům. Dosud vystupují pod neexistujícím jménem a nezveřejňují své kontakty

 
Proslavili se inkasními dopisy od smyšlených právníků, vymáháním neoprávněných pohledávek a tvrdým přístupem k dlužníkům. Dosud vystupují pod neexistujícím jménem a nezveřejňují své kontakty.
 
Společnost, která od lidí vymáhá peníze za nezaplacené splátky, či faktury operátorů, používá neplatné jméno. Pokud vám její pracovník zavolá, představí se jako pracovník klienta. Pokud však vymáhá pohledávku písemně, jak adresu odesílatele uvádí Transcom Worldwide Czech Republic, nebo Slovakia. Tyto společnosti však dva roky neexistují.
 
Podle obchodního rejstříku změnila společnost TRANSCOM WORLDWIDE SLOVAKIA s.r.o obchodní jméno na CREDITEXPRESS Slovensko s. r. o. Jejím jediným společníkem se stala Credit Express Group B.V., se sídlem v Nizozemském království. Stejnou změnou prošla i česká pobočka.
 
Přesto na inkasních listech, jakož i stránkách firmy dále figuruje značka a adresa Transcomu. Tak v České jako i Slovenské republice.
 
 
Proslavili se inkasními dopisy od smyšlených právníků, vymáháním neoprávněných pohledávek a tvrdým přístupem k dlužníkům
 
 
Adresy českých a slovenský poboček Creditexpress a Transcom se přitom na Slovensku i v Česku liší. Na to, která z adres je platná a proč firma stále při vymáhání používá značku Transcom, jsme se ptali i firmy samotné. Na naše otázky neodpověděla.
 
Jak upozorňuje právní agentura spolupracující s Biztweetem, na internetových stránkách společnosti Creditexpress v sekci "Kontakt", chybí i některé informace, které by podle § 3a odst. 1 zákona č. 513/1991 Sb. obchodního zákoníku, měli být na stránce uvedeny, a to IČO, označení registru, který podnikatele zapsal a číslo zápisu do rejstříku.
 
Zatímco firma je k dlužníkům tvrdá, sama v případě kontaktních údajů a marketingových postupů nepostupuje podle zákona.
 
Firma vymáhá neúspěšně inkasované pohledávky firem jako BMW, Cetelem, ČSOB Pojišťovna, CKP, Deutsche Leasing, GE Money Bank, MetLife, ŠkoFIN, Wüestenrot, Fleur de Santé, International Master Publisher, Makro Cash & Carry, Oriflame, Dial Telecom, Veletrhy Brno, AVE, Energetické centrum, Linde, Lumen Energy, OMV, či telekomunikačních operátorů. Při telefonickém kontaktu se zaměstnanci představují jménem klienta, při otázce dlužníka, nebo písemné a mailové komunikaci by však pracovníci měli uvádět skutečného zaměstnavatele. 
 
 
 
 
 
 
Biztweet