PORR získala svou první zakázku na výstavbu tunelů v Norsku

PORR Nordic Construction Norge (PNC Norge) získala od společnosti Nordland Fylkeskommune/Statens vegvesen zakázku na výstavbu 5,5 km dlouhého úseku silnice 17 v provincii Nordland. Silnice má být vedena dvěma tunely. Hodnota zakázky činí přibližně 340 mil. norských korun, tj. 36,3 mil. eur

PORR Nordic Construction Norge (PNC Norge) získala od společnosti Nordland Fylkeskommune/Statens vegvesen zakázku na výstavbu 5,5 km dlouhého úseku silnice 17 v provincii Nordland. Silnice má být vedena dvěma tunely. Hodnota zakázky činí přibližně 340 mil. norských korun, tj. 36,3 mil. eur.

„U tohoto projektu jsme čelili silné konkurenci. Nakonec jsme u svého zadavatele zabodovali svou mezinárodně uznávanou kompetencí a dlouholetými zkušenostmi v oblasti výstavby silnic a tunelů,“ vyjadřuje potěšení z první zakázky na výstavbu tunelů v Norsku Karl-Heinz Strauss, CEO PORR AG. „Zejména výstavba tunelu přes Liafjellet vyžaduje technické know-how na vysoké úrovni i znalost místních podmínek. Proto sázíme na synergii odborných dovedností týmu PNC Norge, specialistů koncernu PORR a na místní etablované partnery,“ pokračuje Strauss.

Silnice 17 probíhá mezi Liafjellet a Olvikvatnet. Nynější trasa je ohrožena lavinami. Z tohoto důvodu zahrnuje trasa nového úseku silnice 1,9 km dlouhý tunel vedoucí horou Liafjellet a další tunel o délce 360 m až k jezeru Olvikvatnet. Šířka silnice kolísá mezi 6,5 a 8,5 m. Práce budou zahájeny v příštích týdnech, s dokončením stavby se počítá do léta roku 2019.