HB Reavis v Brně narazila. Na odpor Němců

Německá společnost ECE vyvíjí tlak na zrušení plánů výstavby obchodního centra Aupark v Brně

Německá společnost ECE vyvíjí tlak na zrušení plánů výstavby obchodního centra Aupark v Brně.

ECE se nelíbí, že slovenská developing společnost HB Reavis plánuje postavit obchodní centrum vedle komplexu Vaňkovka, provozované právě ECE. Němci odporují, jak je možné, že město povoluje dva podobné projekty na tom samém území.

„V případě projektu Aupark Brno se v tuto chvíli řeší odvolání společnosti ECE proti nabytí právní moci územního rozhodnutí. V prvním čtvrtletí příštího roku očekáváme výsledek, od nějž se bude odvíjet i další postup a výše investice,“ říká pro biztweet mluvčí HB Reavis Magdaléna Drsová.

Společnosti se spoří i v Hradci Králové, kde HB Reavis s projektem Auparku pomalu finišuje. V Hradci se slovenská firma odmítla od ECE převzít původní projekt a na něj navázanou výstavbu fotbalového stadionu. Údajně kvůli nedodržení podmínek ze strany ECE.

--

Čtěte také:

Karosa za pražské požáry autobusů nemůže. Ztráty kryje pojistka

ČNB letos udělila dvě licence platebních institucí

Klíčový pražský projekt zrychluje. Ekocity dokončí už v roce 2018

--

Mezinárodní developer HB Reavis je ovládán skupinou investorů kolem Ivana Chrenka. Sídlí v Lucembursku a působí kromě zemí V4 i ve Velké Británii, či Turecku. Spravuje aktiva v hodnotě 1,4 miliardy eur a celková pronájimatelná plocha jejich nemovitostí přesahuje 670 tisíc metrů čtverečních.