Hyundai navyšuje výrobu v Nošovicích

Automobilka Hyundai předložila úřadům dokumenty popisující navýšení výroby. Zaměstnance však nabírat nebude

Automobilka Hyundai předložila úřadům dokumenty popisující navýšení výroby. Zaměstnance však nabírat nebude.

„Záměrem společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. (dále jen „HMMC“) je navýšení stávající výrobní kapacity osobních automobilů o 35 000 ks aut za rok, tj. cca o 10 % oproti aktuálnímu stavu (stávající kapacita výroby je 350 000 automobilů/rok). Navýšení kapacity výroby se dotkne všech provozů s výjimkou provozu výroby převodovek, který je projektován na 600 000 ks za rok,“ uvádí Hyundai v dokumentu předloženému k posuzování vlivů na životní prostředí EIA.

Navýšením výrobní kapacity nedojde ke zvýšení počtu zaměstnanců. O růst produkce se postarají dosavadní pracovníci továrny. Bude jim zvýšen počet pracovních hodin. Stávající kapacita výroby automobilů je 350 tisíc aut ročně. Po ukončení navýšení produkce se toto číslo navýší o deset procent. Stejným tempem poroste výroba na všech částech provozovny.

„Možným variantním řešením v rámci posuzovaného záměru je v budoucnu napojení automobilky na MUK Nošovice. Tato varianta ale vzhledem k tomu, že pro MUK Nošovice dosud nebylo vydáno ani územní rozhodnutí, nebyla v hlukové studii ani rozptylové studii uvažována. Vzhledem k již stávající průmyslové zóně Nošovice a existenci této automobilky v dané lokalitě, připravenosti území a celého provozu včetně napojení na dopravní infrastrukturu, je tedy záměr předkládán pouze v této variantě řešení. Jednotlivé provozy automobilky jsou natolik technologicky spjaty, že není možné záměr realizovat v jiné lokalitě či objektech,“ dodává automobilka.

Biztweet už loni informoval o zvyšování produkce v Nošovicích a ambici v expanzi pokračovat. Nošovická továrna Hyundai Motor Manufacturing Czech  loni rozšířila výrobu o 30 tisíc vozidel ročně. Na rozdíl od letošního roku se loňský plán spojoval i s náborem zaměstnanců. Větší výrobní kapacita si vyžádala desítky nových pracovníků.

Čtěte také:

Strnad nabere v Trenčíně desítky lidí. Na Slovensku se mu daří

Akcionáři Best Hotel Properties si rozdělí přes 8,4 miliardy korun

--

„Náš výrobní plán v letošním roce byl stanoven na 330 000 aut. 156 pracovníků bylo přijato v průběhu dubna - června tohoto roku,“ řekl biztweet.cz mluvčí Hyundai Petr Vaněk.

Nošovický závod Hyundai původně plánoval nábor až 400 zaměstnanců. Důvodem mělo být navýšení výroby o 17 procent. Výrobce automobilů  ale nakonec plány i nábor zaměstnanců redukoval.