Podíl sázek přes internet láme rekordy. Pobočky ztrácejí význam

Online sázky někdy tvoří téměř devadesát procent tržeb sázkové společnosti Tipsport. Kamenné pobočky proto ztrácejí význam a čeká je zavírání

V roce 2015 lidé v České republice a na Slovensku prosázeli u Tipsportu zhruba 27 miliard českých korun. Ve srovnání s rokem 2014 jde o nárůst zhruba 15 procent.

"Podíl on-line sázek se za poslední roky stále zvyšuje a v současnosti v některých obdobích a dnech dosahuje i 80-85 procent,“ říká mluvčí společnosti Tipsport Lubomír Ježek.

Jak Ježek pokračuje kamenné pobočky kvůli nárůstu internetového sázení začínají boj o svůj podíl na tržbách prohrávat. Nemusí to však nutně znamenat jejich hromadní konec.

Čtěte také: 

Student Agency se v letenkách daří. Utržila přes tři miliardy

České hypotéky lidé splácejí. Úvěr už není strašákem

"Online banky“ už patří mezi hlavní hráče. Air a Fio se předhánějí v tempu růstu

--

„Jejich nová role spočívá v podpoře on-line sázení. Jednak jako registrační místo při založení internetového účtu, nebo jako místo okamžitého vkladu či výběru hotovosti. Navíc na pobočkách nabízíme další služby jako prodej stíracích losů, dobíjení kreditů do mobilů, vstupenky na sportovní a kulturní události,“ vysvětluje Lubomír Ježek.

Jedním dechem ovšem dodává, že i přesto bude firma muset některé neefektivní pobočky zavřít. Podobné je to také u konkurence, která na otázky biztweetu nechtěla odpovědět. Výrazný nárůst ukazují například čísla společnosti Fortuna. I tam možno očekávat škrty na mapě poboček.