Sluníčkáře pověsit? Jste to, co hledáme, odepsal autor inzerátu na „placené trolly“

Stačilo do odpovědi na inzerát napsat, že “děti imigrantů by se měly odeslat na nucené práce” a „všechny sluníčkáře bych pověsil“

Inzerát na placeného diskutéra, který by v diskusích pod články a na sociálních sítích projevoval ty správné vlastenecké názory, byl prý jen zkouškou toho, kolik lidí je ochotných dělat práci placeného trolla, internetového diskutéra nejčastěji v zájmu propagandy. Ohlas na inzerát prý autora překvapil, napsal server Aktuálně.cz.

HlídacíPes.org v textech, které tématu věnoval, upozorňoval na to, že není jasné, kdo se za inzerátem skrývá a že může jít i o pokus o žert či “test” společnosti. Autor inzerátu na mail zaslaný redakcí neodpověděl, hluchý byl i uvedený telefon.

Autorovi prý napsalo přes sto lidí. Na některé maily ale reagoval, čímž autenticitu svého inzerátu de facto jen potvrzoval.

„Kontaktoval jsem pána pod falešnou identitou a poslal mu pár silně extrémistických komentářů. Odpověď? Jste přesně ten, koho hledáme. Takže nenávistná propaganda postoupila do dalšího levelu,“ napsal čtenář HlídacíPes.org Lukáš V.

Děti na nucené práce

Stačilo do odpovědi na inzerát napsat, že “děti imigrantů by se měly odeslat na nucené práce” a „všechny sluníčkáře bych pověsil“ a připojit ukázky dalších komentářů pod články o uprchlících a stal se horkým kandidátem na placeného diskutéra.

„Vaše práce a písemný projev je přesně to, co hledáme. Nicméně si Vám dovolím položit jednu konkretní otázku. Jak praktikujete to, co tvrdíte a píšete svou životní zkušeností a praxí? Ve smyslu grafickém a redakčním je další příloha od Vás vítána. Kreativitě se meze nekladou,“ odepsal „s pozdravem, za Vlast“ autor inzerátu podepsaný jako Aleš Konečný.

--

Čtěte také:

Schizofrénie xenofobního Japonce. Okamura ve Sněmovně hlasoval pro větší podporu uprchlíků

Teplické pejsky přestávají štěkat na Islam

Brusel v Česku podpořil 590 mateřských školek

Slepota Čechů je nemožná, říká Jedlička pro biztweet

Češi po stopách Slováků. Spustí účtenkovou loterii

Zbyněk Stanjura pro biztweet: Babiš svůj politický vliv využívá k výhodám pro své podniky

Česko letos zadrželo už 3000 ilegálních běženců

--

„Úkolem redaktora a náplní práce je aktivně se zapojovat do komentářů pod články na zpravodajských webech a v diskuzích na sociálních sítích za účelem hájit zájmy občanů České republiky, projevovat vlastenecké názory a reagovat na zavádějící komentáře a tvrzení,“ stojí v inzerátu.

“Mým cílem bylo zjistit, kolik lidí se ozve s ochotou “trollit” za peníze, tak jak to mnozí dělají zadarmo v diskusích pod články. Za dva dny se mi ozvalo zhruba sto lidí, kterým to nebylo proti srsti, a došlo mi, že to, co se děje pod články, není žádná fikce,“ citovala autora, jehož identitu prý zná, redakce Aktuálně.cz. Redakci poskytl přihlašovací údaje do mailové schránky, kam měli zájemci o práci psát.